a kdybys žila

a kdybys žila

Anotace: pokus o sonet.. asi.

Jsi chůze za měsícem a rodící se Venuše,
přejdi mi po dlaních až ke klíční kosti, 
jsi sen za dne a osobnost bez duše,
napřáhni prsty a šusti podzimním listím.
A tu sálá chlad z tvého klína,
brodíš se přede mnou kapradiním,
dopadá v ozvěznách hladiny moje vina.
Tvoje tělo vzdává se lásky předsíním.
Jsi paprsek měsíce na kapce rosy,
zdvíháš se přede mnou v opojném žáru.
Nevidíš, jak ruce milenců prosí;
vezmi je s sebou, nenech je v páru.
Jsi jako smrt, umíráš a kdybys žila,
na dlouhé stezce jsi zůstala shnilá.

Autor Herma Frodit, 19.06.2014
Přečteno 280x
Tipy 7
Poslední tipující: Isquieasuus, Anjesis, Pamína, Jort
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, sonet! :-)

20.06.2014 12:39:27 | Pamína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí