Pakt s démonem

Pakt s démonem

Anotace: Název napovídá za vše, snad jen lehce kratší.

V dlážděných uličkách deštěm skrápěných,
V křivolakých uličkách malého města.
V tom nejtemnějším koutě,
Sjednáváš pakt s démonem.
Nervózně se ohlížíš po nechtěných svědcích,
Našeptáváš mu do ucha své největší sny.
Medovým hlasem Tě ukolébává,
Hlavou občas pokývá a papír se Ti snaží podstrčit.
Ptáš se, jaká cena je a papír odstrčíš.
Zatím nic, zašeptá a jeho ústa němě říkají, podepiš.
Rozhlédneš se naposled, svou krví zpečetíš ten slib,
Démon se smíchem zmizí a teď už nezměníš vůbec nic.
Po deseti letech slávy a peněz,
Vzpomeneš si na svůj hřích.
Na pakt s démonem Tvou krví zpečetěn.
Zalekneš se mnohem víc,
Protože si promarnil svůj život,
Nemáš vlastně vůbec nic.
Za slávu a peníze si štěstí nekoupíš.
Autor Cassée Moteur, 26.06.2014
Přečteno 467x
Tipy 1
Poslední tipující: Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí