Smrt

Smrt

Anotace: Přicházím...

Smrt

Přicházím, boj se mě člověče!
Přicházím, pomalinku ztrácíš dech.
Přede mnou nikdo neuteče,
leda strach ti přeběhne po zádech.

Přicházím, oči tvé pozbývají jasu,
přicházím a tak připrav si závěrečnou řeč,
poněvadž za chvíli tvé tělo podlehne času
a tvou nitku života přetne můj meč.

Přicházím, pod mými kroky vadne tráva,
přicházím, tobě se zrychluje tep.
Pomalu z tebe život vyprchává,
tvou zkázu už neodvrátí sebelepší lék.

Přicházím, ty však nectíš bolest,
přicházím a už nepomůže vzdor.
Tušíš, že teď nastává tvůj konec,
tvé tělo prohrálo svůj poslední boj.

Přicházím a dotýkám se tvého čela,
přicházím a tlumím srdce tep.
Tvá tvář zvadla a zkameněla,
ochladla ti v žilách všechna krev.

Odcházím a nechávám tu ležet tvé tělo,
odcházím, nemám proč bych tu déle stál.
Několik zvonů se kdesi rozeznělo
a já jdu zase o dům dál.
Autor Desktop_men, 28.01.2007
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí