...

...

Anotace: další báseň bez názvu...

Zlo již nachází svůj cíl
Myšlenky se pomalu kalí
Temnota proniká do žil
Tajemné kouzlo noci ji halí.

Je to dívka nevinná
Jak nepopsaný list, čistá
Zlem nyní vybraná
Záhuba její je již jistá.

Zatím se ještě nerozhodla
Kterou cestou se vydá
S žádnou stranou se nedohodla
Na kterou z nich se přidá?

Zlo se teď o ní pokouší
Do své léčky jí láká
Ona se bránit nezkouší
Snad ji zlo čímsi zláká.

Dřív v bílém chodila
Nádherná dobrá víla
Dobro však zradila
Ve zlu se zhlídla.

Ulicí jde pomalým jistým krokem
Padlý Anděl, zlá černá kráska
Nevinná byla ještě před rokem
Teď neublíží ji ani Láska.
Autor Adeleide Gregory, 28.01.2007
Přečteno 264x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí