Slepec a jeho skřipky

Slepec a jeho skřipky

Anotace: Slepec a jeho skřipky Vzpomínáš ještě na ten krásný čas, kdy slepec nám pod...

Slepec a jeho skřipky



Vzpomínáš ještě na ten krásný čas,
kdy slepec nám pod balkónem hrál,
jak šum kaštanu zněl jeho hlas,
jen vítr se mu závistivě smál.




Skřipky loudily po strunách jantarové tóny,
zlý déšť se snažil obnažit jeho struny,
silueta vytvářela piruetu tam pod balkóny,
vlasy stříbrněla mu ruka milostivé luny.




Hladové skřipky loudily po balkónu almužnu,
dojatá byla z tónů i ošuntělá omítka,
dojatý vítr snesl mu občas hubenou výslužnu,
jen od deště vyskytla se závistivá námitka.




Tma ukradla mu kdysi svit jeho očí,
tmavý park poskytl mu doživotní azyl,
i zastavil se občas jeden panský kočí,
by chladu dekou, kávou dílo zkazil.




Tak slepec šarmantně denně balkóny zdravil,
aby zahnal tu nevěstku jeho bídu,
zlý osud vítězstvi na bále krutě slavil,
vědíce, že smrt volá, však už příjdu.




Tak vzpomínáš ještě? když slepec pod balkóny hrál,
staré skřipky vydávajíc hladové i ledabylé tóny,
ledový déšť notoval mu drze na futrál,
když sbíral almužnu tam pod balkóny,
co vítr mu jí neodvál.
Autor guru1, 13.08.2014
Přečteno 316x
Tipy 4
Poslední tipující: Jort, Rozina, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi...ST

13.08.2014 15:16:27 | jitka.svobodova

Děkuji mnohokrát Jitko za ohlas a přeji ti vše krásné.
Guru

13.08.2014 15:48:34 | guru1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí