Ten pán bůhvíproč zmizel

Ten pán bůhvíproč zmizel

Anotace: Jemná imprese, inspirovaná bůhvíproč dnešním deštivým počasím :)

Zaťukal deštníkem na okno z rezedy

pán trochu zapomenutý časem

Strop se vybílí, muškáty zvadnou

a zbyde nám jen slzavý podzim.

 

Procházeje kolem domů, dlouho samotných

hvízdal si tiše starou melodii

možná plul od představy k představě

tak neurčitě jako dešťové kapky v poli.

 

Zamával z peronů ranního nádraží

únavou skleslého denním loučením

a řekl nám: "Odcházím, odcházím do nikam

Tak čekejte, jestli se nevrátím..."

 

Zaťukal deštníkem na vrata s koukolem

pán trochu opomenutý dnešním podzimem

Až ho Tam potkáte, ptejte se na život

On je Život a rád vám odpoví.

Autor Zasněný básník, 01.09.2014
Přečteno 262x
Tipy 1
Poslední tipující: Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí