Síly se ztrácej

Síly se ztrácej

Anotace: Síly se ztrácej....

Večer si byl

plnej sil.

Ráno

nehty se kroutěj.

 

Při úsvitu

věřils  v cíl.

Večer sny

se nějak hroutěj.

 

Můžeš mít svaly

jako ragbyovej míč.

Každej den

se do noci dřít.

 

Však zválený máš

od osudu sako.

A jak je psáno,

zhůry nemáš dáno.

 

Chtěl si mít

od zlejch lidí klid.

Brouzdat se rosou

a slyšet smích.

 

Věřit v lepší zítřky dní.

Užít si všecky

než přijde ten poslední.

 

Občas se prostě stane

Že tvůj vlak odjede dřív.

Klesnou upracované dlaně

A všechno zmizí taknějak pryč.

 

Lidé se tu plahočí

Často skáčou si do řečí.

Myslej jen na to svoje

A pak skončej uprostřed hnoje.

 

 

Ty si jinej byl, tys věřil.

Ty si byl ten, kterej druhejm přál.

A pak tě složil protivník

Se kterým si bojoval.

A prohrál v čestným boji

Dovol abych ti smekl klobouk.

Řekl bys život je zlej,

ale žít ho přesto stojí.

Autor jyrkaa, 26.10.2014
Přečteno 355x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná :-) Já to mám spíš obráceně - večer se mi nehty kroutěj, ráno plnej sil :-)

26.10.2014 14:47:00 | hledač

Jojo máme to podobně, jen v kontextu básně je to obráceně :)

26.10.2014 21:30:55 | jyrkaa

Je mi to jasné, jen tě trochu zlobím :-)

26.10.2014 22:42:41 | hledač

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí