=Mřenka?

=Mřenka?

Anotace: ..prostě rybky a taky skřítky najdu v akvárku


~~~***~~~
Akvárko
~~~~~~~~
Jako ty pruhované duchýnky
jsou Dánia,akvarijní rybky
pro všechny mé známe
a to pro podvodní skřítky.

Bydlí pod každým kamenem
a jenom v noci ven vylézají,
okopou tam všechny rostlinky
a zrnka písku urovnají.

Chvíli se zastaví u každé rybky
zeptají se jich na zdraví
a proč jenom v noci?


Přes den jim rybky nic nepoví.

Jen slečna Cichlidka papouščí
ta trochu do vody brble,
že jeden Čichavec líbající
se spletl a líbal tu rybku vedle.

To se mám postavit na hlavičku?
Ptala se líbezná Hlavostojka
proč si to nenechá pro sebe,
proč plká jako ta hloupá Mřenka?

A tak to moje rozhádané akvárium
podvodní skřítkové uklidníli,
rybky pak vedle sebe zase plavou
a Tetře císařské se poklonily.


Skřítkové pak vlezou pod kameny
tam prospí i celičký den
a jestli se rybky hádat nebudou
s první hvězdou vylezou ven.

A celé akvárko dají zas do pucu
ode mne si zaslouží i pusu…

~~Ž~B~L~U~Ň~K~~

hhhh


Autor Květka Š., 20.11.2014
Přečteno 234x
Tipy 4
Poslední tipující: Linzerka, enigman, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí