Vánoce a sníh

Vánoce a sníh

Anotace: Kéž by to tak jednou bylo :) https://www.youtube.com/watch?v=ltzIKNSEfQs




Venku zima, všude mráz

do peřin se zachumlám.

Padá vločka z nebíčka

je zní malá loužička.

 

Snížku, zasněž krajinu...

Vylezeme z podpeřiny,

nasadíme kulíška.

Uplácáme malého

...sněžhého mužíčka.

 

Místo nosu, mrkví prut

to jsem z něho celý hňup.

 

Máma křičí z okenice:

"Do ruky mu vlepte ještě,

tamto černé, velké koště."

Knoflíčky lásky místo oček,

najdem těsně u ponožek.

 

"A co mami místo úst?"

To nám poví jenom Bůh.

"Na ústa mu dejte

kousek větve od křoví,

pak Vám táta napoví.

Ať na místo hlavičky

nasadíte poklici."

 

U ohníčku z křoviny,

vyndáte tam noviny,

pod noviny je tam přání...

 

Na večeři kapra z řeky,

neuplave nám už přeci.

Na talíři salátek

k tomu kapra bez šupinek,

ty si schová strejda Bob,

aby neměl příště shon.

 

Z dálky voní rohlíčky

od matičky pečené.

V koutku malé skleničky

slíva teče zběsile.

Skořice teď voní bytem

svařák vaří táta náš

do nosu dá si každý rád.

 

Koledy už krásně zní

zpívá každý znešený.

 

Teď už zvoní zvoneček

máma kříčí:

"Ježíšek!!"

 

Ježíšek k nám letos přijde

všem nám zdraví, štěstí nese

Nevytratil cestou lásku

chtěl pro nás jediné

a to šťastnou rodinu.

 

Co víc si můžu sama přát,

teď na hvězdy se můžu smát.




Autor Barčík, 22.11.2014
Přečteno 329x
Tipy 5
Poslední tipující: Trochu, Pajoslaw72, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

šťastná rodina, to je největší poklad...ST

22.11.2014 23:03:06 | jitka.svobodova

Ano to je pravda... taky si to přeji... Děkuji moc.. Vážím si toho :)

22.11.2014 23:05:48 | Barčík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí