Zdobím tě - to se může

Zdobím tě - to se může

Anotace: ...asi 2v1 ...

Zdobím tě polibky

tak jako staří Řekové zdobily své nevěsty

květy lilie, květy nevinnosti.

Něžná krása a čistota

směsice obav i očekávání

z přírodního cyklu           

kdy křehká poupata rozvinou se

aby pak věk radosti dospěl k svému závěru

někde tam, mimo nás, mimo obraz, mimo všech vůní světa.

 

Zdobím tě polibky

osvobozenou z těžkých hábitů a drapérií

abych rukou mohl podnítit pohyb tvého těla

vtěsnaných do mě známých souřadnic.

.............................................................. 

To zimní ráno

za oknem víří sníh.

To zimní ráno

v závoji tkaném polibky.

To já dobře znám

ve tmě tmoucí dva v sobě tonoucí.

Chytáme se stébla

a pod dlaněmi rozkvétáme.

 

Květy lilie

 

Políbím tě

to se může  

Autor WhiteSkull, 10.12.2014
Přečteno 357x
Tipy 14
Poslední tipující: IkkarisKa, enigman, Martinecka23, isisleo, zelená víla, Žárovka, hanele m., ElaJah
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, tedy...prostě, jo.

31.10.2023 19:27:22 | IkkarisKa

to zní zdobně...

16.12.2014 11:21:30 | enigman

..původně jsem četla..zlobím tě..ale i to by se polibky dalo:-)))

10.12.2014 19:05:17 | isisleo

krásně přiléhavá romantika ...

10.12.2014 18:17:19 | zelená víla

moc hezky si ju zdobíš :o)

10.12.2014 12:27:52 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí