Světla

Světla

Anotace: Kdo přichází po Noci? :)

I když slunce vstává,

město je lehce ruměnně zakouřené

a probouzí se i s tvou poslední řasou

zvečera.

 

Kolemjdoucím vyprávím, jak vstávaly vlaky

stejně jako já

Šla jim pára od kol jako od mé včerejší nemocné

noci.

 

I když se zdálo, že už odejdeš,

zazíváš jen lehce a líně pustíš gramodesku,

čekám na tebe a piju polosuché víno

zodpovědnosti.

 

Až odejdeš do tiché tmy zakouřených lamp,

odemknu tvou mysl a zkusím potichu vejít.

Uvidím odcházet rozladěné stanice tvých rádií.

Přijď znovu.

Autor Zasněný básník, 18.12.2014
Přečteno 231x
Tipy 5
Poslední tipující: enigman, jitoush, adaj
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pro signál...

21.12.2014 13:04:46 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí