Vzdělání

Vzdělání

Anotace: symbolický obraz jak si lze uvědomit, že vzdělání je důležité

Šel sem lesem života bez starostí a strastí jeho.
Po spoustě let dětského užívání a hraní,
Narazil jsem na potok co ještě nedávno zdál se být vzdálenou budoucností.
Ať jsem si jej uvědomoval či ne, vinul se tu od počátku mne.
Čekal na mě, až k němu jednou přijdu.
Já stojím teď před ním a on chystá mi zkoušku.
S obavou stojím před, upiji ještě jednoho bezstarostného doušku.
Nemůžu již vrhnout se zpět.
Něco táhne mne vpřed!
Kámen po kameni vyhýbám se mokrému vzdělání,
Tak jako kočka se vyhýbá koupání.
Najednou uklouznul a padl do vody.
Chvíli se splašeně zmítal, a pak konečně pochopil smysl té náhody.
Dnes jsem upadl přímo do svého vědomí,
A zjistil, že jednou mne bohatě odmění.
Autor svištící vítr, 31.01.2007
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí