Dáváš mi lán modrýho z nebe...

Dáváš mi lán modrýho z nebe...

Anotace: ... škoda, že na něj nedohlídnu

Sbírka: Lišák a Vlčice...

https://www.youtube.com/watch?v=T5xcnjAG8pE

 

Prolog:

Tak nějak doufám v duše skrytu,

že skončí tenhle můj život na papíře

s hlavou v igelitu...

 

.

Jdu spát a venku sněží

... jak ráda bych se s tebou jen tak

procházela po nábřeží

 

a mnula ti promrzlý prsty těma svejma

 

... tak ráda bych s tebou na Náplavce

dnešní noci potkávala další nespavce

a sledovala hry stínů

 

ve světle pouličních luceren

a v cigaretovym dýmu

 

... Šli bychom až tam, kde to ještě neznáme

... kde nás nikdo nezná

... zašli bychom daleko

 

A zlá hve vína by rychle ubývalo

... bývalo tam červený víno, viď?

 

Objal bys mě těma svejma tlapama

a pohladil strništěm po tváří

 

a mně by v tu chvíli bylo jedno,

že se mi to dnes jen zdá...

 

Epilog:

Dals mi k Vánocům

sny šitý na míru

ty liško podšitá

 

... můj život v papíru,

má hlava zpitá...

Autor Absinthe Banshee, 22.12.2014
Přečteno 541x
Tipy 2
Poslední tipující: bogen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí