Vánoční

Vánoční

Anotace: Trochu předloužená vánoční báseń, která není úplně taková jak se na první pohled můýe zdát.

Sbírka: Moje večerní chvilka, L

Vánoční  sonáta

Stmívá se, stmívá

A hvězdy už rukují

Den a noc splývá

K sobě vstříc putují

Obloha šedivá jak čtvrti Berlína

U svíček dobře se dneska vzpomíná

Vánoce vkradly se zlehka do předsíně

Slyším je zouvat se, hladím kočku na klíně

Stmívá se, stmívá

Ohýnek plápolá

Ne mobilu žádná zpráva

Nikdo nevolá

V trapu je další rok

Jak řada jiných už

Pro zápis v deníku

Vytahuju černou tuž

 

Nešťastná nejsem

 Šťastnější nebudu

Třeba tu další rok

Zase nějak přebudu

Myslím na ty co už nejsou mezi námi

Čekám až přijdou – každoroční zklamání

Na ty co zmizeli

Před rokem, dvěmi

Nebo ty jež u léty

Spí v chladné zemi

 

 

Cukroví letos mi bytem nevoní

Co stalo, stalo se, nikdo to nezmění

Možná jsem vyrostla

Možná jsem dospěla

Kde jsou ty Vánoce

Zbarvené do běla?

Ze sedmíčky vína

Po skleničkách mizí

Náladu mám tedy vánočně ryzí

Kde je to čekání

A psaní dopisů?

Místo těhle dlouhosáhlých

Depresivních popisů

 

 

 

 

 

 

Zmořená životem

 Chci trochu klidu

Na každém rohu

Shrocení lidu

 

Vánoční nálada

Kamsi se poděla

Nebo jsem letos jí

Vůbec neměla?

Spolykám ryhypnol

A připiju si na zdraví

Spánek snad do rána

Mě dobře zabaví

 

Schovám se pod peřinu

Poslouchám zvony

Stejné jak před rokem

Stejné jak loni

Čaj na stolku pomalu chladne

Být sám se sebou není vždy snadné

I sladké vzpomínky na jazyku zhořkly

Fotky mají  časem ohnuté rožky

Autor AnnieMyaSun, 23.12.2014
Přečteno 317x
Tipy 4
Poslední tipující: Manni3, WIRUS
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí