Dovol mi lietať

Dovol mi lietať

Anotace: táto básen ma akosi napadla sama od seba, keď som bola v takom zvláštnom duševnom rozpoložení...

Chce sa mi plakať
a chce sa mi smiať,
tak čo robiť mám,
keď túžim ťa mať.

Ukáž mi smer,
kde láska sa skvie,
tak konečne ver
a nevrav viac nie.

Nech plač vyviera z radosti
k hlbke srdca tam,
kde cit sa rodí z ľúbosti
a letí ku hviezdam.

Tak povedz, že pravdu mám,
bo ja vidím len klam,
zovri ma v putách nehy,
bo sa mi stratia istoty brehy.

Možno plač uľaví
zmatku srda bolneho,
možno preč odplaví
uzkosť dňa dnešného.

I prosím o usmev, čo ty vieš dať,
ten dáva mi krídla,
s lahkosťou chcem lietať
a necíciť ruky zla.

Keď pohlad tvoj vráti nádej dobra,
už nedovolím nikomu ju zobrať.

Tak konečne ver,
že nestratíš smer,
lež oporu nájdeš,
keď lásku zažiješ.
Autor frores, 02.02.2007
Přečteno 254x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Veľmi pekné, na ten papier ti to išlo asi rovno zo srdca.

05.02.2007 09:55:00 | Leblan

Pěkná básnička a ještě k tomu ta krásná slovenčina:)

02.02.2007 19:01:00 | ejwo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí