Vraždy čas (1. Máj)

Vraždy čas (1. Máj)

Anotace: jedna z dalších variací na velice ohrané téma.

Byl pozdní večer – první máj –
večerní máj – byl vraždy čas.
Satanův hlas zval ku orgiím zas,
tam kde borový zaváněl háj.
O utrhaných údech šeptal tichý mech;
květoucí strom lhal karcinomu žel,
svou stolicí slavík růži pěl,
praseti jevil vonný vzdech.

Jezero hladké v křovích stinných
zvučelo temně v tajný břichabol,
břeh je objímal kol a kol;
a slunce jasná světů jiných
bloudila blankytnými prášky,
planoucí tam, co slzy a splašky.
Autor Jiří Rýha, 01.05.2015
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je otřesné, Jaroslave. :-D

01.05.2015 17:27:42 | Isabella Monvoisin

díky Izabelo .) A jak se jinak máš? Klidně do zpráv ;)

27.06.2015 03:34:49 | Jiří Rýha

těch různých verzí je vážně hodně, ale tahle je teda dost slabá.

01.05.2015 17:27:08 | hledač

děkuju, cením.

27.06.2015 03:35:08 | Jiří Rýha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí