Lasturnatky

Lasturnatky

Anotace: -

skořápky chvíle v mlze dětství doteku
duše ve pláštěnce
u cesty nízkých dřevin
odpočívající v prosychající trávě
a přesto rozpíjející mne
v lasturnatkách momentů do vody

fialový závoj
vlnící se pohybem tanečnic
toužící se dotknout deště
abys na lesklé pleti
ozářen svitem Luny
polibkem sněhovým
sedl deltě řeky na proudy
rozmělňující tvůj žal

v ostrovní míle díval se
naslouchal
moři v souboji
tříštěn o skály ze stesků stříbrných

proč přicházíš právě dnes
kdy slzy nehledám

procházíš se sama po pláži
jdu ti vstříc
zdaleka
hor za obzor
černočerných mraků
s bílými květinami v bezvětří

míjíme se
slyším tvoje stopy v písku
zpomalují

i mé vteřiny stojí

a vtom utíkají berou si tě za ruce
pojď pojď
běžíme spolu
ležíme za písčitou vlnou horkého břehu

je tu slyšet moře
ale nevidí sem

obklopují nás vášně až do zrnek tiskneme se k nim
svírám ti bělostné zápěstí
bolí to ale šeptáš nepřestávej
vezmi si ji
cizinku

dá ti řetízek okolo krku
němou připomínku na památku
onoho snubního okamžiku

i příště
je tu slyšet moře
ale nevidí sem

i příště
cinklo na řetízku

ověnčený nocí
sedím dnes
na okraji
u cesty nízkých dřevin

duše ve pláštěnce
skořápky chvíle v mlze dětství doteku

jdeš po pláži
jdu ti vstříc
oči se střetnou

až do zrnek tiskneme se
sklopenými zraky
míjíme se
slyším stopy v písku
zpomalují
a jsme k nim
cizí proboha…tak cizí..
Autor J's .., 09.06.2015
Přečteno 292x
Tipy 15
Poslední tipující: vojtěška, jitoush, Pamína, hanele m., Kett, Avola, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....proplula jsem Tvými verši....krásně si se ponořil do okamžiků,které
plynou....líbí.....Ji./úsměv/

09.06.2015 17:25:50 | jitoush

Ano..ponořil,protože bych rád udržel vztahy..i ty které jsem díky modrému světu směl poznat, omlouvám se za styl, jakým jsem to dal a.. děkuju Jitoush za tak vnímavý komentář.

10.06.2015 01:24:18 | J's ..

....nemáš se za co omlouvat....máš svůj nezaměnitelný styl....ráda
čtu Tvé "spletitosti"životních příběhů se světem tam za branou....
jistá neučesanost,na to asi narážíš,je přirozeně krásná ve svém plynutí,
protože je to z Tebe,ze sfér srdce,tak ,jak to přichází.....Takže děkuji,
že tím Tvým průzorem,který verši otvíráš,mohu nahlížet do Tvého světa....Ji.
P.S.A udržovat vztahy,na kterých záleží,je navýsost důležité...

10.06.2015 07:41:28 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí