Veselý hřbitov

Veselý hřbitov

Anotace: Po obloze přijíždí velký vůz je naložený malými stromky jedličkami, smrčky ale i...

Po obloze
přijíždí velký vůz
je naložený
malými stromky
jedličkami, smrčky
ale i buky
doubky a lipami.

A já tam dole
čekám na zahradníka, měsíčníka
a za svitu jeho tváře
hloubíme společně jámy
pro všechny nedočkavé stromky
k ránu znavení prací
uléháme kamsi do křoví
jako dva cestáři.

Měla to být křížová cesta
osázená alejí ...
Ale ráno,
když se probudíme
vidíme veselý hřbitov
za každým náhrobkem
je dospělý strom
a na každém zpívá pták
někde pták lehkosti
někde pták radosti ...

A zdá se,
že všichni ti nebožtíci
si pohvizdují s nimi
zázračnou píseň,
aby nemuseli zemřít znovu
tou hroznou nemocí,
na ticho ...
Autor Howkins, 16.06.2015
Přečteno 217x
Tipy 4
Poslední tipující: Malá mořská víla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí