Vzpomínky na mládí

Vzpomínky na mládí

Anotace: cestou společnou jsme šli jen chvíli a tys zmizela, ikdyž jsi tak blízko...

Vzpomínám si na nás,

pamatuješ na ten čas,

když knihovnu zavírali

a alkohol nalévali?

 

Vzpomínáš na chorály,

které tvou řečí kostelem zněly

a přestože jiná řeč

já rozuměl jsem všemu,

hlavně parfému tvému.

 

Když jaro i léto opustilo nás,

podzim už nebyl náš čas

a ty svým krásným hlasem

zpívala si tam kde dřív,

než přišel já jsem...do života tvého.

Já viděl opadávat listí,

skrze prsty cizí,tak studené

a trvalo pár let,

než z té zimy jsem se probudil.

 

Vzbuzení bylo kruté,

zkusil jsem tě vyhledat,

ale ty jsi jinde už zasadila sad

a krásné ovoce teď sklížíš.

tak krásné jako ty...

 

Snad budu moci

tvůj nejkrásnější strom,

někdy obejmout a zas slyšet tvůj hlas,

ikdyž bude skrze cizí listí.

Jeho krása už nezmizí,

stejně tak jak tvé jméno,

které polknu a v sobě uchovám.

jako světlou vzpomínku

na to krásné co tu bylo

spolu s námi a v nás žilo.

Autor greenus, 02.07.2015
Přečteno 466x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí