Chvíle snění

Chvíle snění

jako jedna ze dvou kopretin

rostoucí na různých loukách světa

propadám tiše do hlubin

letošního léta

 

vnitřní bitvu svádím

o rozloze třech Tichých oceánů

sladce rozkvetlá mládím

se vyhýbám všem intrikánům

 

jen jeden z nich mi motá hlavu

a srdce svírá napětím

jako bych stála uprostřed rozhněvaného davu

vzápětí rostla vedle tebe na louce plné kopretin

 

jen na pár letmých chvil

užít si tvé nadpřítomnosti

do rtů by ses mi něžně vpil

a pak bychom

oba

zase

zapomenuli

 ...

Autor roztoč_v_mé_hlavě, 09.07.2015
Přečteno 355x
Tipy 7
Poslední tipující: Jin&Jang, vodnař, J's .., Frr, MARKO
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké a přesné.

Na konci by se mi místo ..".a pak...zapomenuli"
líbilo
..a padal do minulosti

10.07.2015 06:12:48 | MARKO

Děkuji...

i za nápad na jiné ukončení. Já jsem však záměrně použila toto - někdy je lepší/výhodnější zapomenout :)

10.07.2015 22:17:50 | roztoč_v_mé_hlavě

To určitě...pokud to dokážeš:)

10.07.2015 22:38:16 | MARKO

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí