Usmíření

Usmíření

Anotace: ...

Od bizarních bytostí s křídly
dostal jsem vábničku
na vesmírné kormorány
a ústa z temné hmoty
líbají tvoje opuštěné rameno
jako zlatý rybíz
co padá do zlatobýlů
v čase snění
a paprsky z tvých očí
pročesaly oblohu plnou vran


Lijáky slz
kousavě probíjí
a já pro tvé rudé oči
naučím se umísťovat myšlenky
doprostřed Venuše
s čelenkou ve tmě
kapituluju
a hodiny přesýpají prach z démantů
klaním se ti
Vstávej!
Už je věk vodnáře!

zkoušejí se ti tu potloukat
zombie s plechovými srdci
to jen náhradní díly
do automatu jménem život

s municí z výčitek po kapsách
a v batohu jeden inzerát
zvonící svěžím jarem

pokládám krále na plátno
z černobílých polí
dočkala ses - šach mat
a prosím tě
rozfoukni ještě teď
kosmický prach
a gratuluj labutím
na pranýři lásky


promiň - tvé říkanky
zazněly tajnosnubně
a já zrovna byl
ve svém vesmíru
vězněm na věky...
Autor Pablo Kral, 15.08.2015
Přečteno 558x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Frr, Jort, CoT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obdivuji Tvé labutě ST :-D

16.08.2015 17:17:08 | Frr

trošku jako happyyz, kdyby nebyl felák. zkrátka - jak z jiného vesmíru! :)

15.08.2015 00:04:56 | CoT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí