Bezejmenná

Bezejmenná

Hejno podzimních
nocí
vylétlo ze skrýše
schované
mezi dravci
zatímco ty
srnčí oči svý
stáčíš a protáčíš
tak
jak se patří
Hnízda
polárních motýlů
plníš
bez ostychu
zásypem ledových
sazí

Studí to příliš

Venku je zima
a vlci
co snědli
všechny hvězdy
hřmí do ticha
tesknou modlitbou
za klidné večery
a ještě
tesknější za
ospalá rána
Duní tma
ozvučená
spolknutýma slzama
Poslouchám semknutá
šelest listí
a dál budu bloudit
šedivým městem
sama a
beze jména

Autor Kristýna Klímová, 01.10.2015
Přečteno 244x
Tipy 10
Poslední tipující: jitoush, bogen, enigman, hanele m., Jort, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ST...krásná podzimní...;-)

02.10.2015 15:01:30 | bogen

polární motýly jsem viděl...

02.10.2015 12:44:05 | enigman

vzácná malba sazemi melancholie... moc se mi líbí a obdivuju Tě ST :-D

01.10.2015 23:14:27 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí