Něžně odcizená

Něžně odcizená

Anotace: ...

mé věčné volání

bloudí ozvěnami tvého dechu

nejsem nic

jen kapka vody v křídle kamenného anděla

 

nejsem nic

když umíral bys žízní na poušti, minu tvé rty a shořím

bez lítosti, jen v kolmých přímkách odcizení

 

pošlu tě na cestu po rozechvělých tónech lásky

šaty básnických figur ti nepadnou

jdi tedy nahý

v skledněných poutech budu sledovat tvou pouť

bez modliteb a naříkání

 

rozespalé oceány

vítají kotníky osamělých poutníků

jejich polibky jsou sladké jako sůl

pospěš

jsi jedním z tisíce...

 

Autor RyxiraAmyGinger, 30.10.2015
Přečteno 299x
Tipy 20
Poslední tipující: Scarefish, Luky-33, Jeněcovevzduchukrásného, teniska, enigman, Nikita44, Jort, jitoush, Frr, zelená víla, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kdyby jen věděl kam...

02.11.2015 15:11:09 | enigman

..parádní je Tvá báseň,Ryxi.....Ji.

31.10.2015 07:58:57 | jitoush

zářící ostrovy v "rozespalých oceánech".....po nespočetných odysseách září..
pozor-pletou se s EDliášovými plamínky bezvěrců..ST :-D

31.10.2015 00:20:44 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí