Trhliny v kamení

Trhliny v kamení

Anotace: ...

Dírami po srdcích vylouplých z betonu

K podzimnímu nebi stoupá teplý vzduch

Kachličky s růžemi

jeleni v říji zamrzlí v glazuře

zelených kamen

které dýchají

až se zdá, že dům naříká

a dřevo praská

 

Do horké omítky tiskli rty králové

Do cihel, které nikdy neměly být vypáleny

kreslili srdce

až směsice vůní pečené černozemě a člověčiny

vypaličkovala sladkou krajkou

arkády i nádvoří

a probudila draka,

propíchaného čímsi

jako jsou pletací jehlice

nebo snad amorovy šípy

který v podzemí

snil o sladké apokalypse

třešňových květů

 

Horký dým dere se nahoru skalami

keř hoří a mámení je silnější

než kdykoli za časů rozumu

stoupej s námi poutníku po schodišti emocí

láskou a bolestí,

jež vinou se vteřinami

jako dvoušroubovice

 

Pojď určit své hranice

Stíne bez tváře

Vpít se do stěn

Poprvé zčernat

Poprvé se nadechnout

A rozechvěle vyloupnout

Svou budoucnost

Z horkého betonu

Autor Alizarin, 20.11.2015
Přečteno 291x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Jort, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jdu si nazout pohorky...

24.11.2015 12:36:35 | enigman

počítání draků v glazúře zázraku, kdy si zmámený čas roztržitě šlape po vlastním stínu..:-D ST

20.11.2015 23:27:13 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí