Nechápaná doba aneb Staré dobré časy

Nechápaná doba aneb Staré dobré časy

Anotace: Staré dobré časy!

Pod starou lípou tvrdý Liduhnát
tu křivě štíp, tam špatně šláp
dnes už mu zbraně rezivý
válečník on je vyžilý
hlásí nám, kdo nepřekážel
komu u kůlů hlavu srážel
Hledá co mu kdo dal
ta nová nechápaná doba

Ku Hradu chodí lidé odění
ve vládním nesvobodném brnění
kam mizí „Pravda vítězí“
Když v rovnosti síla nevězí
jež nosí život pod košilí
v písni, co jsme si zasloužili
Kdo do Země modré zhora bodal?
Ta nová nechápaná doba

Na návsi vlajky kladiva a srpů
před Ruskou zemí na útěku
a proti tomu orel ze Států
propíjí první svobodnou vejplatu
míchají se tu různé rasy
a co je tohle všechno za Nečasy
Uniformní zelená garderoba
ta nová nechápaná doba

Je fakt děsný žít v týhle době
kde nula od nuly pojde výhledově
kde prase plete se zlatými
chudí jdou v davu hnáni bohatými
nevhodné slovo svobodným už bylo
když demokracii se klíči zazvonilo
hledá, kam se kdo schoval
ta nová nechápaná doba

Dnes v hlavním sále chlastá koalice
od oslepnutí je chrání prohibice
letadla padaj teď jako švestky
z pocitu bezpečí všichni chodí pěšky
drahým asfaltem je země pokrytá
čínským sajrajtem nám plní koryta
celá republika jde do prdele
Hlavně že Unie ta má se skvěle!

Na náměstí z Hradu kázal prezident
a zpětně ctil se každý disident
každý si zpíval pro radost
když ve svobodě fotí Karlův most
kde buskeři hladí každý tón
a noční Prahou zní akordeon
v politice hledali jsme spásu
za těch nových naivních časů
Autor Adele B., 24.11.2015
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí