Kořist touhy

Kořist touhy

Anotace: Kořistí nemusí být jen zvíře ... ale člověk je vlastně zvíře.

Běžíš, dýcháš, otáčíš se,

prstmi Ti šimrá po zádech.

S lodí na dno potápíš se,

v moři touhy unést se nech.

 

Každý kope, škemrá, prosí,

ze sevřených kleští chce pryč.

Avšak ona ho v kapse nosí,

při útěku používá bič.

 

Pokud Tě chytne, nepustí Tě,

jsi její kořist v pasti.

K různorodým činům nutí Tě,

k lásce, k nevěře a ke lsti.

 

Nesnaž se, neunikneš,

jen zpomalíš trápení.

Do světa jiného se zamkneš,

a začne tvé mámení.

 

Touha a vášeň je černá a bílá,

chodí spolu za ruku.

Jedna Tě čapne, druhá líbá,

proti nim nemáš záruku.

 

Chytnou Tě a drží,

týden, měsíc, rok.

Jsi v té nejvyšší věži,

pro záchranu jen skoč.

Autor suzuki.mel, 19.12.2015
Přečteno 265x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí