Až budu starý muž

Až budu starý muž

Anotace: Báseň o tom, co s časem v pokročilém věku

Sbírka: Stejně nás život láká

Až budu starý muž
tak pořídím si kuš
a budu bránit svůj dům
svoji chatu
a budu bránit tatu
do roztrhání těla.

Až budu starý muž
koupím si nůž
a budu ho nosit v přední kapse
bude otevírací
možná i na práci
a hlavně bude věčný.

Budu mít doma dýmku
a staré pantofle
budu číst noviny
sundám si rifle
a nasadím tepláky.

Až budu starý muž
tak nebudu už
muset stát v tramvaji
budu sedět
z okna budu hledět
s úsměvem na rtu.

Až budu starý muž
moje černá tuš
bude líbat můj pergamen
psát dopisy
s uměleckými podpisy
budu psát.

Houpací křeslo budu mít
a životní pravdy
budu sypat z rukávů
ale doopravdy
nebudu o životě vědět vůbec nic.

Lidé budou se mě stále ptát,
jak jsem se dožil tak vysokého věku,
a každý den se budou bát
že brzy budu obětí dávnověku.

Jakmile se stanu starým mužem
tak na každým cípu svého těla
budu mít vrásky jako hrom
nedělej, žes to nevěděla.

Budu chodit s hlavou hrdě vztyčenou
že i když se o to život stokrát snažil
stejně mě nikdy neviděl na kolenou...
Autor osztravak30, 24.12.2015
Přečteno 599x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí