Za okny

Za okny

Anotace: ...

Za okny roztály pochyby
Déšť na ně snad tajně dýchal
Zmizelo „snad asi“, „co kdyby“
Zmizel i pláč, co mi tykal

Do noci utekly závratě
Ztracených na mléčné dráze
Měsíc se zas zubí okatě
Z prahů už vítr smet všechny saze

Za okny den tiše usíná
Z šálku teplo na rtech mizí
Vzpomínky stoupají z komína
Do nebe mezi sny cizích

Za okny roztály obavy
Z okapů do země vklouzly
V krbu teď praskají podlahy
Stesku i vášně a touhy

Měsíc se směje a chichotá
Osudy noci ho baví
Za okny zmizela nicota
Viktorky smyly své splavy

Za okny samet se zavlnil
Pod hlavou hedvábí chladí
Spánek své poháry naplnil
Dech s dechem jeden tón ladí
Autor Jn.s, 07.02.2007
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ta první sloka je jediněčná!

07.02.2007 12:14:00 | Gregy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí