=Předzahrádka

=Předzahrádka

Anotace: a tam skalka...

malé Alpy ☺☺
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Na zahradě byl dřív trávník
tam jsme si vždy hráli
kousek vedle byl strom třešní
ty v červenci zrály.
Jednou se ten trávník změnil
vyrostly tam Alpy snad?
Každý kámen měl své místo
ví kde bude dlouho stát.
Co do těch kamenů
sochař voda,slunce,vítr vryje
co vyryly nám krásného?
To co chceš a také podle fantazie.
Když jsou kameny jak mají být
a mezi nimi je i hlíny dost,
sází se různé alpínky
a všechno pokvete pro radost.
*-*
Od jara do zimy pak zelená se
a v každé barvě na skalce něco kvete,
ty malé Alpy nepoznáte
jsou přece jediné na světě.
Tam kvete třeba
dřípatka,hvězdice a šafrán do lila
tařice skalní žlutě se rozvila,
krásný je do bleděmodra pupkovec
kvetou gazánie,hvozdík,hořec.
Tak to byla skalka přímo výstavní
škoda že o takové se jenom sní.
A moc krásně,to se ví.

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

 

Autor Květka Š., 06.02.2016
Přečteno 455x
Tipy 3
Poslední tipující: enigman, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

joo Alpy...

10.02.2016 11:31:34 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí