1683

1683

Anotace: Bitva u Vídně (11.–12. září 1683) představuje jednu z klíčových bitev válek mezi Habsburky (resp. křesťanskou Evropou) a Osmanskou říší

1683:

Byl tak to krásný zářijový den,
až na to,že nad Vídní půlměsíc zářil.

"Táhněte Otomani z Evropy ven!"
A těchto slov svých vladařů,každý Evropan si vážil.

Společná ideje a společná víra
zahnala to zlo zpátky.

Poláci,Němci,Litevci,Rakušané- v jednotě je síla!
A nikdo nedovolil zmatky.

Chrabří tak Evropané,budoucnost zachránili
a dál se mohla rozvíjet společnost civilizovaná.

A dnes a za sto let zase,Evropu by bránili,
by od barbarů byla izolovaná.


2016:

Byl dnes krásný únorový den,
až na to,že na Evropou půlměsíc zas září.

"Pojďtě Otomani do Evropy sem!"
A těchto slov svých vladařů každý Evropan si váží?

Rozdílné smýšlení a žádná víra
přitáhla půlměsíc zase zpátky.

Poláci,Litevci,Němci,Rakušané-v jednotě už není síla!
A nastaly obrovské zmatky.

Posraní (strachy) Evropané,budoucnost tak utopili
a pomalu tak zhyne kultura civilizovaná.

A dnes už nejsou tací co Evropu by bránili,
by od barbarů byla izolovaná.
Autor lukassnajdr, 14.02.2016
Přečteno 241x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí