Velikonoce

Velikonoce

Anotace: básen o velikonocích...

Velikonoce

velikonoce jsou jarní svátky,
po roce máme je tu opět zpátky.

beránek si v troubě zpívá,
takhle to tu u nás bývá.

máma peče mazanec,
děti se dají do barvení vajec.
Namalují kraslice,
budou pěkné velice.

Kopu obarvených vajíček,
přinese nám prý i zajíček.

V Neděli pak to je rachot,
kluci chodí rachtat s rachtačkou,
těší se na Pondělí,
půjdou dívky šupat šupačkou.

Pomlázka se plete z vrbového proutí,
zdobená je pentličkami,
co se pěkně kroutí.

Co pomlázka znamená ach-běda
pro chlapce do košíčků sladká koleda.

V pondělí koledníci dívky šupají,
Ony jim pak za to vajíčka od zajíčka dávají.

Pomlázka má posvícení,
nad něj žádné lepší není.

Nejkrásnější jarní svátky
jsou jak ze staré pohádky.
Autor Johnny 96, 25.03.2016
Přečteno 541x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí