Revoluce

Revoluce

Anotace: Napsáno v roce 1988, tak to berte s úsměvem, i když mám pocit, že se to zase vrací. Původně to byl hudební text.

Tam, kde bylo dřív oprýskané zdivo,
dnes hrdě ční srb a kladivo.
Na zdi už se nemalují reklamy,
ale velkolepá hesla a programy.

Změny se týkají lidí i ulice,
to přinesla nám revoluce.

Tam, kde měli obchody živnostníci,
visí urážky a hesla je hanící.
Ulice se přejmenovaly podle vojáků,
všude je spousta špíny a bodláků.

Změny se týkají všeho i ulice,
to přinesla nám revoluce.

Do divadla v montérkách a s rádiovkou
a zatím plány minulosti nám moknou.
Ničí se historie a nebo předělává
a lidi zmateně křičí sláva, sláva.

Změny se týkají lidí i ulice,
to přinesla nám revoluce.

Dnes už je to za námi a pryč,
my dnes máme nová hesla, tak slyš.
Dokážem se poohlédnout a veřejně říct,
dřív jste na ně pletli těžký bič.

Změny se týkají všeho i ulice,
to přinesla nám revoluce.

Dnes se však každý bojí co bude zítra,
všem se nám z toho svírají nitra.
Hesla a programy se zas předělávají,
ale naše starosti je nezajímají.

Chce to znova vyčistit všechno i ulice,
a k tomu pomůže jen revoluce.
Autor Ďábel sám, 09.02.2007
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí