=To je ono

=To je ono

Anotace: a jako stín...


~~~~~~~~~
Koho by dnes napadlo
jenom tak ve slunečním stínu
zahrát si třeba na zahradě
takové to stínové divadlo
to když se skloníš
v tom stínu to vypadá
jako pytel brambor
anebo hromádka neštěstí
a to někdy bolí
jako bys po zádech
dostal ránu dubovou holí.
***
Tak to chce sednout si
pod velkým slunečníkem
se smutným stínem je ámen
a hned je divadlo "Ve stínu"
plné lásky,bez splínů...
už se pomalu stmívá
a ty místo petroleje do lampy
nalij do skleniček víno
...vychlazené...
vezmi ty větší,ano,tam ty.
To je ono.
***
A než se nadáli stín byl pryč
s ním i to divadlo
a teď září měsíc v úplňku
a všechno tak nějak dopadlo
a klíč...kde je klíč.
Dík za vaši poznámku
přece v tom divadelním zámku...
***
~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 07.05.2016
Přečteno 254x
Tipy 5
Poslední tipující: zdenka, básněnka, Mácha
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná je klíčový slovo petrolej...:-)

07.05.2016 21:21:50 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí