Stmívá se...

Stmívá se...

Anotace: Tak já to zas jednou zkusím... Báseň na zadaná slova "stmívá se - okusuje kůrku - rozplynutí" :)

.

Jak podivně klidný a tichý je ten čas,
kdy stmívá se, krokem lenivým den odchází
a podvečer nachové duchny mezi pahorky rozestýlá...

Jen vánek, ten šibal, co ukryl se do mlází,
poťouchle sukýnky splétá lesním vílám.

Jak podivně klidný a tichý je ten čas,
kdy slunce zvičinskému pecnu kůrku okusuje
a měsíc váhavě na nebes hladinu vyplouvá...

Jen u zdi hřbitovní prastará moudrá tůje
v té chvíli zázračné s básníky rozmlouvá.

Jak podivně klidný a tichý je ten čas,
kdy první hvězda nesměle oči otevírá
a obzor červánkům šedadý závoj navléká...

Jen věží kostelní mihnou se křídla netopýra
a sýčka houkání zaznívá zdaleka.


Jak podivně klidný a tichý je ten čas,
kdy krajem pohádek stín tajemný se plouží,
a ozvěny dávných balad děsí tě málem k smrti...

Jen duše zmámená zmítá se v tiché bouři.
Nastal čas touhy, smíření... A rozplynutí...

.
Autor TetaKazi, 15.05.2016
Přečteno 667x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Jan Urban, Mácha
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělý.... Tak krásě to plyne...a stmívá se....už se valí somrak a pomalu nevidím....nebo že by ta slivovice????....
;-) ...:-)))

15.05.2016 20:06:27 | Mácha

No tak dík... .)

17.05.2016 11:55:48 | TetaKazi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí