V noci zo soboty na nedeľu

V noci zo soboty na nedeľu

Anotace: ...

Prší

z pootvoreného okna
ku mne dolieha
praskanie kostí
sklenenej výplne
keď do nej bubnujú
kvapky
lesklými päsťami

ako keď sa vrah zakráda lesom
a pod nohami mu vŕzgajú pozostatky
malomocných stromov


občas zasyčia zvyšky áut
na ceste k bytovke
a z prehnitých dverí
sa kotúľajú hrdinskí cestovatelia

zase bez pút

tesne vedľa seba
stavajú prístrešky
z kolies a šrotu
pre ukričané mačky
vreštiace do ticha
ako znásilnené decko
čo vyfajčilo
príliš veľa
cigariet

asi má pre nich noc
priveľký penis
a až príliš veľa svedkov
vytekajúcich z dverí
zapadnutej diskotéky
ako gestá
prostaty


aj by som vybehol von
s mačetou na ramene
no už som dal vyprať deň
a pod nocou nemám už nič
len nahú prosbu
o uvoľnenie

len si spievajte
ožrani
s chumáčmi mačacej srsti
na jazyku
no to nie vy máte
deväť možností
provokovať vraha
ukrytého
v kúželi svetla
pod sukňou lampy
kde je najväčšia
sloboda prejavu
zlodeja životov

sú nepredajné
ako lístky na MHD
vo večierke
neprispôsobivého Vietnamca


okno nechávam napriek tomu
otvorené
ako megafón blízko ucha
a do izby mi vlietajú
zvuky podpätkov
bytostí ktoré vraj nie sú
kurvy

ako však vysvetlia
že ešte nie sú doma
a z roztrhaných siloniek
im trčia kusy stehien
ako nočné menu
zvedavých študentov
a unavených robotníkov

doma už určite nič
nenavaria


a kto vie
ako paneláku chutíme
premiešaní výťahom
ako šalát staroby
i mladosti
s bandou cigánskych rodín
na prvom poschodí
čo nenarúšaju
len statiku budovy

akoby sa pohla
baseballová pálka
opretá o stenu
vedľa postele

zvodnejšia
ako akýkoľvek iný
štíhly driek
dokonale zapadajúci
do dlane

ale rozpárať nespiace telo
tupým nožom
ako výťahová šachta
trinásťposchodový panelák
je lákavejšie
ako zvuk dreva
v kriku prašivých
mačiek

prečo nesúložia
až po výstrele budíka
nech je to legálne

našťastie zatiaľ
nie sú živými bytosťami
a veci rozbíjam rád

beztrestne
ako znásilnenia na schodiskách


všetka tá nenávisť
v stave alfa
je skutočná
ako perina
- novodobý kostým
posteľných superhrdinov

nikto sa o nás nedozvie
kým nespíme
Autor Nervaque, 16.06.2016
Přečteno 465x
Tipy 12
Poslední tipující: básněnka, Jort, hanele m., Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvá noc má penis i když má ženské jméno. Déšť přestal šílet ,přestože je zataženo

18.06.2016 20:23:23 | básněnka

sugestívne obrazy ! :)

17.06.2016 08:47:00 | maryshka

... asi nemám co dodat:)*

17.06.2016 08:17:36 | Ragnell

takovouhle výpověď o syrovosti skutečného života obdivuju..:-D*ST**

16.06.2016 23:21:55 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí