Jevištní sangvinik

Jevištní sangvinik

Anotace: Před oponou se neschováš...

Ležím na posteli
s prázdnou hlavou.
Bílá prostěradla mě
míjí.
Jsi tu se mnou.
Jen tak na oko.
Odejdi.

Odejde.

Odešel?

V hloubi duše
jsem čekala na spásu,
ale copak mi můžeš rozumět?
Ani částí oka
nedáváš mi naději.
Ale já ji mám.

Odejdi. Odejdi raději.


Nesedíš tu u mě.
Konečně.
Jsem ráda sama.
S tebou i bez tebe.
S tebou snad víc sama.
Tak moc jsi byl zamilován.
Děkuji Ti.

Poklona.

Myslím, že ti rozumím.
Spadla opona.
Za ní pár loutek
čeká na vystřídání.
Takový ten malý koutek.
Taky čekám.

Před oponou je sláva.
Jen tam buď.
Hromada lidí tě miluje.
Jen nic nepokaž,
nejsi v hledišti,
tady se neslibuje.
Každý holt sám.
Je to pech.

Přijdu ti zatleskat.
Z hlediště.
Plná nové naděje.
Dozrávám jak víno.
Slibně.

Stůj na jevišti.
Dorazím včas.
Cizího míjím pohledem
a nelituji.
Tak se to stává.
Tak třeba tě miluji.

Sotva zvedám ruce.
Gestem srdce maluji?
Jen tleskám.

Sotva tleskám.
Autor KlaraKimberlyViznerova, 23.06.2016
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí