Metrológia

Metrológia

Anotace: ...

Šialenstvo

rýchlo sa ženieme
proti prievanu
dolu eskalátorom
a len tí
čo stoja s novinami v ruke
a nechajú sa schodami zviezť
až dole
sa skutočne ponáhľajú

ten čas doženú
nekupovaním si
dvoch fliaš piva
a štyroch rohlíkov
v preplnenom obchode

už skoro ráno

priskoro na vlasy
ktorým sa ešte nechce
ľahnúť
a postávajú na hlavách
ako skazená mládež
na diskotéke


chladný
nekompromisný vestibul
ktorý si nepamätá Petra
ani Luciu

ostré obočia
povzdychy
kašeľ
smŕkanie
šušťanie novín

vyhrnuté čelá
ako rukávy
na košeli bitkára
mieria rovnakým smerom


žmúrime

metro vytláča vzduch
z hypnotizovaného tunela
ako nešťastná
zdravotná sestra jed
zo striekačky
do ničnetušiaceho pacienta
ktorý sa zotavuje

vlievame sa vagónom 
do roztvorených
bezzubých
hladných útrob
až má zažívacie problémy

a toľko oči 
pláva priestorom
že ani námestie veľkomesta
nemá toľko dlažobných 
kostí

jedovaté

nasraté na život
a na všetko
pod oblečením
až sa rušňovodič rozhodol
zatiahnúť brzdu
a tisíce rúk pohotovo
štartujú kraula
v snahe vraziť si do dlane
kúsok držadla

staré baby by chceli
vystornovať vek
a zaútočiť nohami
na labilnú podlahu
no letia priestorom
ako odfúknutý kúsok prádla
ktorého to ale nebolí

grázli sa smejú
popraskanými perami
bez náznaku zubov

jazda predsa nekončí

ožrani sa krivými prstami
snažia špŕtať v ušiach
starým igelitkám
a závidia im krabicový obsah
v šuštiacich žalúdkoch

feťáci
čiernymi prstami
kontrolujú zabrúsené šrubováky
vo vreckách
vyťahaných teplakov
a ostatní sa modlia
aby im nepreplo
a kusy hrdzavého kovu
horizontálne nesvišťali vzduchom
do brúch
krkov
stehien
dlaní
očí
kabeliek
nedocestovaní

len kurvám je to jedno

s úškrnom na papierových ksichtoch
si myslia svoje

nechávajú do seba predsa
bodať pravidelne
a chcú
aby ten kožený nástroj rozkoše
bol ako z kovu


po školákoch
ani stopy




ďalšia zastávka
prerezala vagónom bruchá
a časová tieseň
nás cisárskym rezom
dostáva z útrob
počmáranej vlakovej súpravy

lezieme z nej v rovnaký dátum
a čas
no na nikoho sa nepodobám

ani jedno dvojča

asi preto
že metru chýbajú vajíčka


kráčam pokojne
vestibulom
a som príliš hanblivý na to
aby som priznal
že som šiel
opačným smerom
Autor Nervaque, 29.06.2016
Přečteno 394x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jsou trasy metra z kterého nikdy nevystoupíš...:-D*ST*

29.06.2016 08:49:16 | Frr

:) vypadá to, že jezdíme každý jiným metrem:) Já běžnou linií a ty zvlášní linií D - dobrodružství (ůžasné). Ráda jsem se svezla:)

29.06.2016 05:54:46 | Ragnell

šiš, odpusť to kroužkované U pod tvým metrovýletem, já koment psala ještě po tmě (jj, nepíšu poslepu, datluji:)))

29.06.2016 10:48:57 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí