= O zahradě,strašákovi a tak

= O zahradě,strašákovi a tak

Anotace: ...a stojí tam dál...

~~~~~~~~~
Na jedné zahradě---tam celé léto stál
jeden známý strašák---každý se mu smál
a strašák ten si říká---tak nemělo to být
já měl všechny kolem---pořádně postrašit.

Zelí tu chroupe koza---mrkev si zajíc vzal
a celou slunečnici---tu vrabec vyzobal,
třešeň je plná špačků---všude je samá myš
na špačky zavolám kočku---lekne se jí i myš.

A tak si tady stojím---jen pro parádu
mám nádherný klobouk---patřím na zahradu?
Měl bych stát raději---snad někde u zámku
to bych měl naději---jak foto na známku.

Na obálku mě nalepí---na poště razítko dají
za čas do alba zastrčí---filatelisté to znají,
tak se probuď strašáku---půl léta jsi kluku spal
pořádně se rozkoukej---a můžeš strašit dál.

O poštovní známce---byl jenom krásný sen
slunečnici do ruky---si za ten sen pak vem
anebo staré pometlo---co by listí odmetlo
z podzimního záhonu---kam zasadíme bramboru.

A strašák sám tam stál
a každý se mu smál...
***

 

Autor Květka Š., 12.08.2016
Přečteno 360x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí