Město

Město

Anotace: mé tajné město

Město hříchů

Někde uprostřed Bermudského trojúhelníku
leží mé tajné město hříchů.
Tam se ve snech ocitám.
Falešného vzduchu se tam nadýchám.

V mém velikém městě hříchů,
přemýšlím pěkně v klidu a tichu.
Slané slzy polykám,
vím že tentokrát jsem tu sám.

Prázdné ulice a prázdné domy,
bez listů jsou místní stromy.
Stébla suché trávy halí opar tmavý,
v kanálech se plazí fialoví hadi.

Trocha naděje občas prospěje,
ovšem tady se nic neděje.
Nevím sám proč se zrovna tady vracím,
vím však že se tiše ztrácím.

Jednoho dne však nastala podivná změna.
V mém městě se objevila žena.
Tiše v krátké sukni kráčí ulicí,
za ní zelená se tráva a vidím stromy pučící…

Městem náhle jezdí auta,
po kolejích jede červená lokálka
a na ní je černým písmem psáno:
PROBUĎ SE! UŽ JE ZASE RÁNO!

Už neumím ve snu nalézt cestu
k mému prázdnému tmavému městu.
Kam se podělo to nevím sám.
Snad peřin závan jej rozfoukal.
Autor Desktop_men, 11.02.2007
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí