Napoleónov syndróm

Napoleónov syndróm

Anotace: ...

Prísnym pohľadom
strieľa do okolia
s guľometnou razanciou
komplexy
 
aj Napoleon
by závidel
priveľký kostým
čo nelieta voľnosťou
vzduchom
 
ramenami derie steny
veľkolepých chodieb
ako radlica
na starej lokomotíve
raziacej uhoľnatý sneh
a laktiam neustále brúsi
špice
 
dobodaný ukazovákmi
kladie širokú chôdzu
s presnosťou prstov
gitaristu
na trpezlivú dlažbu
a ani priveľké podrážky nevedia
čo si majú myslieť
 
 
pod gelom zneúctenými vlasmi
kľačí na kolenách
drevený mozog
so stopami po sekere
a do lebky sa zapichujú
triesky
 
tak bolia ctižiadostivé myšlienky
zbytočnej bytosti
v nafúknutej hlave
 
ako blikajúce svetlo
v unikajúcom lampióne
 
 
svetloplachý jazyk
sa snaží špičkou
rozškriabať podnebie
a žuvačka nie a nie
stratiť chuť
frajeriny
 
a svet sa stále nepozerá
dostatočne
 
keby aspoň srdce
vychodilo základku
a prehovorilo ľudskou rečou
k vydutému hrudníku
 
všetko by bolo inak
a aj menejcenní 
by si odpočinuli
 
s maskou na úspešnom klinci
by žili seba
 
až kým by sa k ním znova
nezačali stáčať ukazováky
Autor Nervaque, 30.08.2016
Přečteno 256x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, Philogyny1, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za počtení, pro mne nejhezčí strofa svetloplachý jazyk...
A tady jedna oblíbená...
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/coldplay/viva-la-vida-47097

30.08.2016 16:43:16 | Philogyny1

Od dreveného mozku se mi to líbí dost a svetloplachý jazyk hezký obrat tak jen tak dál.Konečně tu mají místo i dlouhé básně které svým obsahem zanechají něco co se ráda časem vrátím přečíst znovu

30.08.2016 15:49:30 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí