=Kdo asi osladí

=Kdo asi osladí

Anotace: no třeba jahody...

Kdo asi zná celý svět?
Bez koho se nerozvine květ?
A kdo mívá svou sukni
z krásných červánků?
A kdo sladí jahody do džbánků?
A zlato obilí na poli kdo asi dá?
A od koho je i voda třpytivá?
Pak duhu krásně zabarví
o horském vrchu všechno ví
popase beránky po obloze
do oken s úsvitem nakoukne se.
Hladina moří je celá smaragdová
a písky na pouštích dozlatova
nahatá těla hned pěkně opálí
někdy bychom se však
před ním schovali.
-*-
Jindy zas rádo všechno vysuší
a zvadlým kytkám to nesluší,
horským bystřinám snad
chce vzít i jas
chodit si bosky po ulicích
to ale pálí nás.
Potom se naštěstí obloha zakaboní
hned se dá do deště,do pršení,
všechno se rázem zas zazelená
příroda se probere jak
nově zrozená…
A kolem všechno voní
a vítr mraky honí
a slunce hřeje
a tak to je
...je…
---*---

 

Autor Květka Š., 05.09.2016
Přečteno 236x
Tipy 7
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Kett, Iva Husárková, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nad hlavou se mi houpe jahoda, z tvé básně krásně sálá pohoda.

07.09.2016 19:14:55 | klaun

Pěkné

05.09.2016 21:43:57 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí