Dokonalý život

Dokonalý život

Anotace: ...

To období miloval každý
Ta místa jako písek na polních cestách
hřiště či dvoreček
skluzavky a prolézačky
To období tak bezstarostné
Dobu plnou energie
prvních lásek v mateřské školce
sladkostí
nebo ran vařečkou
od přísných matek a otců.

Hajzlíci nebo zlatíčka
stejně nás každý miloval
pro náš dětský smích
pro naše kulaté, kráterové oči
do kterých láska padá sama
bez zbytečných slov
pro naše vyšinuté nálady
které občas uměly lézt na nervy.

Každý člověk vzpomíná
většinou v dobrém
Všichni by rádi chtěli zpět
ten dokonalý život
A protože to není možné
plyne z toho pro nás jen jedno
Naše děti musí vzpomínat také
Od začátku
až do konce jejich konců
minimálně tak
jako vzpomínáme my.
Autor Jurij Iljic, 18.09.2016
Přečteno 231x
Tipy 1
Poslední tipující: amazonik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí