=Humberto?

=Humberto?

Anotace: ...a třeba jiný cirkus...

***
Sláva,
už k nám komedianti jedou
mají tu mít své vystoupení,
na voze,tam děti třesou se zimou
ve starém děravém oblečení.
...(A taky mají hlad)...
Za chvíle legrací s klaunem
za chůzi s deštníkem po laně,
za žonglování s ohněm
vyberou pár drobných do dlaně.
...(A stále mají hlad)...

***

Děti však zpívají veselé písničky
i když jim slzy z očí kapou,
večer si pak kleknou u kapličky
o co prosí modlitbou krátkou?
Snad aby ta další jejich štace
víc a víc diváků přilákala,
nás komedianty těší ta práce
a aby se hvězda
dírou ve střeše na nás už nekoukala.
...(A ještě mají hlad?)...
Mají,ale zase budou jen pro vás hrát.

***

Vystoupení celé komediantské rodiny
dnes přineslo všem jenom radost,
koníci už taky nejsou ztrhaní
na poslední štaci se vydělalo dost.
...(A děti?Hlad už nemají)...
Ne,vesele zpívají.
Brzy se ti komedianti,ti"šašci"
na jednom místě usadili,
pořídit cirkus nedalo jim práci
poctivé cirkusové jméno proslavili.
Snad to byl cirkus "Humberto"
snad jiný,teď každý už ví to...
------------------------

Autor Květka Š., 10.10.2016
Přečteno 194x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nemohu a ani nechci jinak než hluboce se uklonit, rozbušilo se mi srdce radostí díky díky díky.

10.10.2016 18:10:28 | klaun

děkuji za návštěvu...a přeji pěkný podzim...

10.10.2016 21:27:08 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí