Domov

Domov

Anotace: Vlastenectví a láska k vlasti,dnes nám hodně schází!Národ český je velmi starý,a máme být stále na co hrdi,stačí se jen kolem sebe podívat.

Když jitřenka mému kraji dobré ráno dává,tak celá naše země naráz vstává,jasný slunný den k nám přišel,aby tuhle malou hezkou českou zem,na vlastní oči aspoň jednou uviděl.Nejkrásnější hrady a zámky řeka Vltava nám lemuje,českou krajinu jen ona dokonale šperkuje.

Uprostřed Evropy staré město na břehu Vltavy dodnes stojí,předvídala to i kněžna Libuše,že Praha v budoucnu bude tou nejhezčí světa metropolí.Turisté jsou Prahou vždycky ohromeni,přenádherné město měst jen u nás tady uviděli.Stověžatá zlatá naše Praha,neskutečným svým kouzlem mnohým návštěvníkům jejich vlastní srdce nenávratně vzala.Tak to chodí stovky let,pouze Vltava může dnes o tom všem vyprávět!

Zemi rodnou jako vlastní rodiče rád měj,v cizině krásnější domov vůbec nehledej,kde domov můj, ať si kdesi potichu si zazpívej.Domov je láska i duše klid,domov je záchrana když víš kam můžeš jít,domov je místo kde chceš dobré jídlo mít,a sladké víno až do smrti spokojeně pít.

O domově dlouho budu snít,řekl mi anděl ve snu,že to tak má být.Hrdost že jsem Čechem v srdci mám,jen pán Bůh ví jak domov rodný já rád mám.
x+
Autor Waldemar, 12.02.2007
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí