Po bitvě na Bílé Hoře

Po bitvě na Bílé Hoře

Anotace: Historie v kostce:o)

Doleva i doprava
zítra bude poprava,
čeští páni prohráli bitvu
Mydlář už si brousí břitvu
a katovy pacholci
co stojí támhle na konci
už chystají proutěné koše
do nichž kdekterá hlava klouže.

A po Bílé hoře,
český národ moudře
přenechal svou vládu psům
těm rakouským Habsburkům.

Vládnout budou další staletí
však Čechy ničím neoslní
snad jen jeden z jejich rodu
kdys pospíchal do průvodu
byl to Rudolf,druhý v řadě.

Vládl dlouho,celkem dobře
jen obyčejný člověk hoře
bídákem ho zve
krkavec oči mu klove.

Avšak jednou,počkejte
a království zouvejte
k Čechům dostaví se pán
jenž přišel nepozván.

Máte pravdu, byl to Garrique
po manželce,svým Masaryk
republiku stvořil
jejího konce nedožil.

A tak vzkvétá česká zem
už nikdy cizí nepozvem
máme se jak v ráji
v Smetanově háji.
Autor zeza, 12.02.2007
Přečteno 533x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj,záleží z jakého úhlu se na to díváš-kdyby jsi se narodil jako somálec,tak ti čr bude připadat jako ráj na zemi,kdyby jsi se narodil jako američan,tak nejspíš ani nebudeš vědět,že naše země existuje:o).Osobně si myslím,že bude líp,pokud se všichni budeme aspoň trochu snažit-ale to zase záleží na jednotlivcích,jak se budou chovat k okolí apod.

15.02.2007 17:04:00 | zeza

paráda, přesně to mám rád, ale tak optimisticky to bohužel nevidím:(

14.02.2007 22:28:00 | ejwo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí