SEČ

SEČ

Anotace: ...

-občas kápne-
a podzim

jí opravňuje nosit tmavý punčochy
po desátý večer alespoň dvěstě kilometrů od Prahy

buď taktní a mlč
v okamžiku cizího neštěstí
žárlivost hořká jak poslední výdech Jima Morrisona
-já vím že bys nikdy nejela do Paříže kvůli eiffelovce-
buď taktní a mlč
když on hledá každou její virtuální stopu
a v každý vidí přešlap
z posledních sil zapálil ohňostroj

vidíš?


malinký fragmenty střelnýho prachu
tížej tvý svědomí jak ledový kostky
co rozpouštěj se na tvym horkym těle
ale zbytečně když
tohle už není ta romantická láska
víš?

ve sprše sis udělala brnění
ze dvou nuceně tlumenejch stenů
říkáš
jak to mám vydržet
když se na mě takhle díváš?
-proč mě ničíš?-dělá ti to snad dobře?!-

-buď silná vždycky když intenzivně mlčí-

jak to mám vydržet
když v příhraničních serpentinách
jsem na jih jeho
na sever pořád trochu tvoje
a kompas mám podle tebe v očích?


-Requiescat in pace Václave-
-Requiescat in pace Václave Havle-
genius loci na Hrádečku
tvý srdce je umělý
ale jako jediný je ještě vroucí

Pravda a láska vítězí
nad lží a nenávistí
láska to tady ale dávno prohrála na plný čáře
kde se nesmí předjíždět
a pravda už taky není ve víně

na okraji vany
odkud jí horkou vodou psal verše na záda

jsem tvůj osobní mentor
první lekce
"Mít ráda lze i bez sexu"
tvůj lektor sebeovládání
když postupně zkracuji vodítko ale ty
jsi zase roztomilá přes čáru
"Do Polska?!" říkáš tak trochu šíleně
jako bych byl ten roztomilej blázen
kterej ti tenkrát dal

v dešti svoji mikinu a
odvezl tě na jednomístnym kole z klubu
kde ses nově učila kouřit cigarety legálně

-jo dělá-
-a v Polsku maj pravoslaví?-


STOP!

víš Aneto
dneska v noci se sice vrátil čas


ale jenom

o hodinu.
Autor DonBirell, 01.11.2016
Přečteno 761x
Tipy 26
Poslední tipující: Anety poetry, IkkarisKa, gallatea, mkinka, piťura, Ziny, Sarra, breberkar, básněnka, Frr, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dostavas ma kazdou jednou basnou, ani tato nie je vynimka

20.10.2021 23:57:37 | gallatea

Je tam kus života, připomíná mi to Párala... jakousi bezútěšností

01.08.2019 23:38:20 | básněnka

chceš tam toho nacpat hrozně moc...ted bych použila Nikotinovu oblíbenou hlášku "Proškrtat!" :D :D :D

01.11.2016 20:57:01 | Loveless

Ale mně přijde, že vo tom to je... líbí se mi, kolik v té básni je... veršů a mě... A kolik vnitřní prohry, která mi nedá spát.

Inspirace Ta přichází Odjinud.

Vše má svůj důvod.

Někdy jen Skrytý.

No-a-co.

Je Dokonalá.

18.05.2018 18:18:59 | Jasmin de Paris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí