Havrani a proroci

Havrani a proroci

Anotace: Jedna z mnoha ukázek Sigmovy divnipoezie.

Tam, kde se světec démonu uklání,
přijíždej ve svých pohřebácích,
za ohlušujícího ticha, černí havrani
posbírat ostatky páchnoucí po oblacích.

Tu každému proroku se z úst déře,
že co jiného by to mohlo být,
nežli zbytky andělů shořelých v atmosféře,
jejichž pery chtěj si skráně ozdobit.

Jiní proroci, ti, co jsou slepí,
vykřikují, že svět je rozbitý,
a tohle jsou (stejně jak my) jeho střepy,
v nichž je nový život ukrytý.

Nikdo z nich nevidí, nikdo z nich neslyší
úpící pilíř duší pnoucí se z trosek.
Jen havrani, zahaleni v tichu si píší
jména a čísla sedadel do svých černých desek.
Autor Sigmius, 05.11.2016
Přečteno 325x
Tipy 13
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Akrij8, Iva Husárková, Frr, Megan, CoT
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

veľmi dobré

06.11.2016 13:48:49 | faraym

Tuhle mužů.

05.11.2016 18:22:38 | Megan

Sigmovy divnopoezie ... To moje krevní skupina a ten závěr nenechá v klidu ;)

05.11.2016 17:51:04 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí