Upír

Upír

Anotace: "Proč jen nežít navěky?..."

Rudý závěs nocí tou vlál
Když oknem bez mříží těch k nám vešel
Na prahu on chvíli jen stál
Z prachu jako každý z nás i on vzešel

V dlaních v svých on cosi svíral
Neviděné tajemství
Úsměvy však nerad střídal
Rty spíš křivil radostí

Oči jeho záři temnou
Do očí mých tlačily
Nač se vzpírat, proč chtít blednout?
Proč jen nežít navěky?

Chápal já jsem jeho slova?
Ty neslyšné posunky?
Namlouval jsem si ty pravdy?
Zničil já své ostatky?

S vážností když potom hleděl
Na ústa má, na oči
Do duše snad rád mi viděl
Duše skryté za mraky

Věděl přesně nač jsem myslel
Odpovídal obratně
Přesvědčil mne během chvíle
Hlupáka jen - ostatně

Sám prý světem už nechtěl jen
Bloudit sám a samotný
Osamělost, pověděl mi
Je pán vše a všemocný

Tak já tenkrát rozhodl se
Přikývl jsem, tohle jen
A tím život zvrátil jsem si
V co se změnil dávný sen…?
Autor Gabriell's tears, 13.02.2007
Přečteno 301x
Tipy 3
Poslední tipující: E., Duhová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě se to líbí...nevim co k tomu dodat :)

01.03.2008 19:07:00 | Duhová

"Dostal si možnost volby, kterou já nikdy neměl..."
No dobře, nebudu si hrát na Lestata.
Jsi jeden z mála lidí, který splňuje nároky, které mám na psaní o upírech, takže tě musím hodnotit kladně, hlavně, když se k tomu přičte to, že máš talent.
Navždy Tvá Durcenwe

26.02.2007 16:59:00 | Durcenwe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí