=Trochu zimní

=Trochu zimní

Anotace: ---(*!*)---


~~~~~~~~~~~
Zima je roční období
to přece každý dobře ví
zima je také mráz a sníh
a na klouzačce dětí smích,
občas mrzne až to praští
sněhové koule kolem sviští
ten kdo si pozor nedává
koule mu plácne na záda.

Někdy je zima mírné dítě
sem tam vločka zastudí tě
ranní mrazíky jsou jako nic
čepice,šála a je ti hic.
Studená je porce zmrzliny
studený je i vítr severní
chladná je sněhová láska 
a každá vločka to je kráska. 

Sněhuláci mají zimu rádi
tučňáci i lední medvědi
se zimou kamarádí
spolu se radují z chumelenice
u nás námrazu nechtějí silnice.
Ale rampouchy bývaly in
lízal je táta,máma i syn
třpytivá krása ze střech visela
a já se na ně ráda dívala.

Když dolů spadl roztříštil se
na stovky kousků možná více
pár si jich vezmu,do kapsy dám
brzy však v kapse jen mokro mám...

~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 19.12.2016
Přečteno 220x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nevím jak to děláš, ale vždycky mě naladíš do dětských let:-)

20.12.2016 17:18:26 | klaun

Květko, já mám moc ráda rampouchy, když tají, je to hudbba... :)

20.12.2016 15:45:03 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí