=Pro štěstí...

=Pro štěstí...

Anotace: ***(*8*)***

~Kapří dušičky~
~~~~~~~~
Dopisy,co s přáním 
všichni ježíškovi psali
už dávno dostaly razítka
andělé s tím malým 
pak dárky balí
je to snad jenom pohádka?
Okna nám ozdobí papírová vločka
na stole vánočka voní 
v jablíčku už pomalu dohoří svíčka
děti už taky v ježíška nevěří
a venku je místo sněhu
jen mlha a bláto 
v rádiu koledy týden hrají.
Kdy kapra z vany vylovíš,táto?
---
Kapra to ve  vaně nebaví
a má i vážné obavy
doufá že do řeky ho nehodíme
že si na symbolu vánoc pochutnáme
šupinky pro štěstí jen září
táta se nad kaprem soucitně tváří
on na nic nečekal z vany „hop“
popřál krásné vánoce
a naposledy svým očkem mrk.
Jeho kapří dušička
se potom s jinými v nebi setkala
obloha se tak nějak rozžala
a najednou k zemi vločky padají
někomu prý i radost dělají.
A dnes už víme kde se sníh vzal
„prý kapří dušičky“
Jenom sněhulák se smál.
***---***


Autor Květka Š., 22.12.2016
Přečteno 267x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, Kapka, Iva Husárková, Kett, Psavec, malyK, Philogyny1, Dominika
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní kousek , jůůůů to sem si početl :)

23.12.2016 10:51:26 | klaun

Hezky jsi to Květko napsala, já si vzpomněla, jak jsem byla kdysi o vánocích
v Rožnově ve skanzenu a malý Jindra dostal na dopis pro Ježíška razítko nebeské pošty a jak byl nadšený... :)

22.12.2016 16:51:15 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí